Главният прокурор Иван Гешев постави въпроси, насочени към служебния министър на

...
Главният прокурор Иван Гешев постави въпроси, насочени към служебния министър на
Коментари Харесай

Главният прокурор Иван Гешев с тежки въпроси към Демерджиев и Зарков, очаква отговори

Главният прокурор Иван Гешев сложи въпроси, ориентирани към служебния министър на Министерство на вътрешните работи - Иван Демерджиев и служебния министър на правораздаването и ръководител на ДАНС - Крум Зарков по време на конференцията през вчерашния ден. Припомняме, че тя беше във връзка следствие на незаконна група за данъчни закононарушения и пране на пари. Ето какво сподели основният прокурор:

“Може би виждате, това, което вие, медиите, наричате " превзетата страна “. И тук в мен пораждат доста въпроси:

Ако ВТБ (от показаната фотография на ръкописен текст) е съветската банка, която е в санкционния лист на Съединени американски щати и е била съучастник в КТБ – по какъв начин това кореспондира със зловредното съветско въздействие и заплащането на някои лица, които следва да бъдат открити, на лобисти? Дали това не е работа навръх това, което показах - зловредно съветско въздействие, на организации и структури, които опонират на нашите съюзнически задължения и на евроатлантическите сътрудници. Тук е въпросът, на който би трябвало да отговори Държавна организация " Национална сигурност " и се надявам да отговори, дали това е по този начин? Какви дейности ще предприеме ДАНС, откакто това касае националната сигурност?

Сигурен съм, че министър Демерджиев и Министерство на вътрешните работи също ще извършат съответните инспекции, с цел да се откри по какъв начин кореспондира това, което има като доказателства по делото, опитите за събрани 400 000 за премахване на полицейски чиновници.

Тези въпроси стоят пред служебното държавно управление и пред което и да е последващо държавно управление.

Какво ще направи служебното държавно управление и кое да е последващо държавно управление, в това число бъдещото Народно заседание, с цел да защитят ползите на хората и държавността в страната?

Събират се 400 000 за премахване на върховен полицейски чиновник. Логичният въпрос, който поражда е: Теоретично какво би коствал един закон за закриване на профилираните структури?

Логичният въпрос, на който може би господин Зарков би трябвало да отговори, дали някои закони, проектозакони, които са очевидно противоконституционни, са писани в Министерство на правораздаването или някъде на друго място, и по-късно да са преписани от предходния законопроект, направен от една друга политическа мощ?

Дали тези закони не са излъчени на задната седалка на някой джип пред Народното събрание?

По какъв метод страната ще отбрани жителите си и народа си, откакто разрешава да бъдат атакувани Министерство на вътрешните работи, правосъдната власт и българските институции? Това са въпросите, на които би трябвало да отговорят служебното държавно управление, бъдещото Народно заседание и институциите, които показах.

В партньорство с Министерство на вътрешните работи и на всички правоохранителни структури, ние ще създадем всичко допустимо да си свършим работата и да отговорят на тези въпроси - кой, какво и какъв брой заплаща за това, което описах? ", сподели Иван Гешев. 

Прокуратурата на Република България чака отговорите на ръководителите на посочените институции - длъжностен министър на Министерство на вътрешните работи, длъжностен министър на правораздаването и ръководител на ДАНС, се споделя в позиция на прокуратурата в формалната им Фейсбук страница.

Повече можете да видите във видеото.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР